VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER UW AUTOSCHADE
  HOME > VRAAG & ANTWOORD > SCHADE VERHALEN ALS IK WA-VERZEKERD BEN >
 
     
 
HOE MOET IK MIJN SCHADE VERHALEN ALS IK WA-VERZEKERD BEN?

Bij een schadegeval waarbij anderen betrokken zijn, dient u altijd het Europees Schadeformulier volledig in te vullen. Dit formulier heeft een verzekeringsmaatschappij namelijk nodig om eventuele schade te kunnen verhalen op de tegenpartij.

Zorg dat het schadeformulier door beide partijen ondertekend is en wijs de tegenpartij erop dat hij of zij het formulier zo snel mogelijk naar zijn eigen verzekeraar op moet sturen. Zelf stuurt u uw gedeelte van het formulier ook op naar uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon.

Vervolgens stelt u, via uw eigen verzekeraar of tussenpersoon, de tegenpartij aansprakelijk. Het schadebedrag dient u door een autoschadeherstelbedrijf, zoals Autoschade OVING, te laten begroten in een officieel taxatierapport.

Dit taxatierapport moet u doorgeven aan uw verzekeraar/tussenpersoon.

De verzekeraar van de tegenpartij zal vervolgens gaan beoordelen of de begrote schade daadwerkelijk het gevolg van de gebeurtenis is en gedekt wordt door de polis. In bepaalde gevallen komt er een schade-expert naar de auto kijken om ter plaatse vast te stellen of de schade het gevolg van de gebeurtenis is. Alleen deze schade is namelijk verhaalbaar.

Andere schades kunnen uiteraard wel gerepareerd worden, maar zijn voor eigen rekening. De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij geeft toestemming om de vastgestelde schade te laten repareren tegen het overeengekomen bedrag. Op dat moment is het geld echter niet direct beschikbaar.

Pas als de tegenpartij schuld erkent en alle administratieve handelingen zijn verricht, zal er uitbetaald worden. Tijdens de herstelperiode kan vaak wel alvast een gedeelte van de huurnota van het vervangend vervoer bij de tegenpartij worden ingediend.
   
 
 

HOE MOET IK MIJN SCHADE VERHALEN ALS IK WA-VERZEKERD BEN?

AUTOSCHADE OVING - ERKEND AUTOSCHADEHERSTELBEDRIJF